Solbeskyttelse er vigtig. Kræft i huden er nemlig blevet den hyppigste kræftform i Danmark pga. danskernes uhensigtsmæssige sol- og solarievaner. Det er heldigvis nemt at forebygge kræft i huden ved at følge Solkampagnens fire råd:

siesta, solhat, solcreme og sluk solariet

Solrådene er opstillet i prioriteret rækkefølge. Det bedste man kan gøre, er at søge skygge. Har man ikke mulighed for det, eller vil man gerne være i solen, skal man bruge tøj, der dækker til knæ og albuer, solhat og solcreme.

Følger man disse råd og slukker for solariet, undgår man den højeste koncentration af UV-stråling. Derved undgår man forbrændinger og på længere sigt kræft i huden.
Får vi for store doser af solens skadelige UV-stråling, bliver huden skadet. Jo flere forbrændinger og jo højere livstidsdoser af UV-stråling, jo større er risikoen for at udvikle kræft i huden.

Solbeskyttelse er derfor særlig vigtigt i forhold til børn. Jo tidligere barnet udsættes for megen UV-stråling og solskoldninger, jo større risiko har det for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Den største koncentration af UV-stråling falder mellem 12 og 15. UV-indexet er en god hjælp til at finde ud af, hvornår man skal beskytte sig. Er UV-indexet 3 eller derover, skal du bruge solbeskyttelse.ext here