Tilbud om rådgivning og behandling i klinikken

I klinikken er du altid velkommen, hvis du har alkoholproblemer og har brug for en samtale eller ønsker behandling med f.eks. Antabus el. Campral, som nedsætter lysten til alkohol.
Vi tager også gerne en samtale med pårørende til alkoholmisbrugere.
Der er imidlertid også mulighed for selv at søge hjælp til forebyggende samtaler, behandling af misbrug samt til afrusning og/eller abstinens behandling.

Lyngby alkoholbehandling og alkoholrådgivning er et tilbud til voksne om rådgivning og behandling.

Anonym rådgivning

Du eller dine pårørende kan også kontakte Abstinens-teamet for ambulant afrusning og abstinensbehandling i hjemmet ved overlæge og misbrugskonsulent Bo Bojesen.

Du kan uden lægehenvisning kontakte abstinens-teamet på tlf: 29 71 36 05
Abstinens-teamet kommer derefter på besøg i hjemmet og opstarter abstinensbehandling. Der er opfølgning og justering af behandlingen ved efterfølgende hjemmebesøg.
Der er ingen brugerbetaling.

Fokus på alkohol

I klinikken sætter vi fokus på alkohol og alkoholvaner.

Sundhedsstyrelsen har klare retningslinier for, hvor meget alkohol de højest anbefaler, man som kvinde og mand drikker om ugen – henholdsvis 7 genstande for kvinder og 14 genstande for mænd.

Er du gravid anbefaler de, du helt holder dig fra alkohol.

Tidligere anbefalede de, at kvinder holdt sig under 14 genstande og mænd 21 genstande om ugen.
Men holder du dig som kvinde under 7 genstande om ugen og 14 genstande om ugen som mand, har du en lav risiko for at blive syg p.g.a. alkohol. Holder du den grænse ?

Drikker du mere, stiger risikoen for følgesygdomme såsom kræft, skrumpelever, forhøjet blodtryk og mistrivsel af dit foster, hvis du er gravid.

Vigtig er, at du aldrig drikker mere end 5 genstande ved samme lejlighed.
Overstiger du det antal, skader du dit helbred.

Har du en bekymring for dig selv og dit alkoholforbrug, eller bekymrer du dig for en i familien, er du altid meget velkommen til at komme og snakke med os. Der er hjælp at få.